top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Zorgverleners vinden sneller parkeerplaats in Kortenberg

In Kortenberg is het in sommige straten erg lastig om parkeerplaats te vinden. Dat is zeker het geval op drukke momenten.


“Denk maar aan de wekelijkse markt op donderdagvoormiddag of bij de start van een schooldag”, zegt schepen van Welzijn Wim Moons (CD&V). “Dan hebben ook dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers het moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Zij waren dan ook vragende partij om dat probleem aan te pakken. De zorgparking biedt daarvoor nu een oplossing.”


“Onze inwoners kunnen binnenkort vrijwillig toestaan dat een zorgverstrekker voor hun oprit of garagepoort parkeert. De zorgverstrekker kan dan voor maximum 45 minuten zijn wagen parkeren. Wanneer de bewoner toch zijn garage of oprit wil verlaten, kan hij de zorgverstrekker contacteren. Die laat immers in de wagen een kaart achter met zijn contactgegevens. Op die manier is hij steeds bereikbaar op de gsm.”


“Elke Kortenbergenaar kan zich vrijwillig opgeven bij de gemeente. Hij krijgt dan een sticker die hij aan zijn poort of gevel bevestigt. Die sticker maakt duidelijk dat de zone voor de woning of de oprit gebruikt kan worden als zorgparking. Zo zullen zorgverstrekkers niet meer moeten zoeken naar parkeerplaats. De kans op een boete is kleiner én ze kunnen meer tijd besteden aan de zorg voor hun patiënt”, besluit Wim.


Vanaf januari 2021 worden de inwoners verder geïnformeerd over dit project via Zoeklicht en de gemeentelijke website.319 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page