top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kinderen in Erps-Kwerps genieten van nieuwe speeltuin

Het speelpleintje in de woonwijk Weesbeekdal was erg verouderd. De kinderen van de wijk kunnen de zomer starten met een gloednieuwe speeltuin.

"In een kort participatietraject mochten de kinderen zelf mee beslissen hoe deze speeltuin er uit moet zien," zegt schepen van jeugd Ann Vannerem (Team Burgemeester). "Het speelpleintje kreeg er een waterfunctie bij."

“Deze coalitie zorgde eerder voor een ambitieus hemelwaterplan,” vult schepen van openbare werken Maarten Willems (Uniek) aan. “We willen het regenwater bufferen zodat het langzaam de grond in kan trekken. Dankzij verschillende wadi’s is dat mogelijk. Een wadi is een soort van ondiepe kuil waar het water tijdelijk in blijft staan.Dat verkleint de kans op overstromingen, Weesbeekdal ligt immers vrij laag in het landschap. Het water van de straten en de garageboxen zal op die manier traag infiltreren in de bodem.”


“Naast die wadi’s zorgden we voor spelelementen zoals grondtrampolines, een zandspeelhuisje en klim-en huppelstammen. Mindervalide kinderen kunnen dan weer samen met de andere kinderen plezier beleven op een rolstoeldraaipraat. De kinderen uit de wijk en uit de buurt zullen zich hier kunnen uitleven. Op zaterdag 10 juni om 14u openen we de vernieuwde speeltuin feestelijk.” besluit Ann.

De kindergemeenteraad, de jeugdraad en het college van burgemeester en schepenen zullen aanwezig zijn op de opening, samen met de buurtbewoners. Er is ook wat randanimatie voorzien. Zeker de moeite om eens langs te komen!
273 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page