top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Wouter Beke enthousiast over vaccinatiecentrum Colomba

Wouter Beke, Vlaams minister van Volksgezondheid, bezocht vandaag het Vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg.

“Ik had er alle vertrouwen in dat Kortenberg dit project tot een goed einde zou brengen”, vertelt Wouter Beke (CD&V) enthousiast. “Net als op vele andere plaatsen in Vlaanderen is men er hier in geslaagd om op korte tijd een bijzonder goed uitgerust vaccinatiecentrum uit te bouwen. Dat kon ook niet anders onder de deskundige leiding van een burgemeester die ook huisarts is.”

Burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) is bijzonder trots op alle medewerkers die de voorbije weken hard werkten om dit project tot een goed einde te brengen. “Onze inwoners, maar ook die van Herent en Bertem kunnen met een gerust hart naar hier komen voor hun inenting. De voorbije weken kregen we massaal veel aanvragen van vrijwilligers die ons willen helpen. Dat is echt hartverwarmend!”

“Die trend van helpende handen zien we ook in de rest van Vlaanderen. Zowel mensen met een medische achtergrond als vrijwilligers scharen zich enthousiast achter dit project”, vult Beke aan.

“De combinatie van een sporthal, een grote (cultuur)zaal, een keuken én een ruime parking maken Colomba de meest geschikte locatie,” vervolgt Alexandra. “Alle inwoners kunnen hier terecht op een veilige en hygiënische manier. Het personeel van de gemeente en een paar lokale bedrijven hebben de afgelopen dagen echt knap werk verricht. Daarnaast testten vandaag heel wat vrijwilligers al uit of alle procedures goed werken. Daar leerden we al erg veel uit. Ik kijk er al naar uit om hier zelf de eerste vaccinatie te plaatsen”, zegt Alexandra.317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page