top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Winnaars Groene Gevelwedstrijd bekend

Woensdagavond 15 juli bezocht een delegatie van het schepencollege de winnaars van de Groene Gevelwedstrijd.  Drie tuinen werden door een professionele jury uitgeroepen tot winnaar.  Er namen 14 inwoners deel aan de wedstrijd.

“We wilden graag onze inwoners aanmoedigen om het straatbeeld te vergroenen en te verfraaien. Daarom lanceerden we eind februari een wedstrijd voor onze inwoners. Daarbij vroegen we om de voortuin of voorgevel te vergroenen, “ zegt schepen van duurzame ontwikkeling en klimaat Kristien Goeminne.

“Het was uiteraard de bedoeling dat er een aantal bijen-en insectenvriendelijke planten in deze tuinen aangeplant worden. Een originele mix van bloemen en groenblijvende planten, het afvalarme karakter, duurzaam materiaalgebruik, … vormden de criteria voor de onafhankelijke jury. “

“Door gevels en voortuinen aan te kleden met bloemen en planten werken we aan een grotere biodiversiteit. Op die manier vinden insecten makkelijker hun weg naar deze planten. Volgend jaar krijgt deze wedstrijd zeker een vervolg, “ geeft de schepen nog mee.

De Brouwerijstraat viel twee keer in de prijzen en ook in de Haaggatstraat was er een winnaar. De drie winnaars kregen een bon cadeau waarmee ze o.a. zaden kunnen aankopen om de voortuin te verder verfraaien of om aan de slag te gaan in hun moes- en/of siertuin. 



Foto : schepen Kristien Goeminne met de winnaars van de wedstrijd.

197 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page