top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Hoe wapent Kortenberg zich tegen het Coronavirus?

“Tijdens de volgende weken zullen we ons allemaal wat moeten aanpassen,” zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “We nemen extra maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. We sommen de maatregelen hieronder kort op. Meer info vind je in de links onderaan dit blogartikel.”


In de scholen wordt er tot 3 april noodopvang voorzien voor leerlingen die anders door ouderen worden opgevangen. De lessen worden geschorst. Er wordt dus geen les gegeven. De leerkrachten zullen alle hygiënische maatregelen toepassen tijdens de opvang. De scholen informeren de ouders langs de gebruikelijke digitale kanalen.


De crèches blijven open. Zieke of verkouden kinderen kunnen niet worden opgevangen, ook niet door ouderen. In de rusthuizen en serviceflats mag geen bezoek plaatsvinden.


Alle evenementen worden geannuleerd, zowel die van de gemeente als die van verenigingen. Op die manier vermijden we ontmoetingen tussen een mix van leeftijden. Daarnaast sluiten alle gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur, de Bib, De Kapstok en de UiTbalie de deuren. De ontleningstermijn van materialen in de bib wordt automatisch verlengd tot maandag 20 april.


De winkels waar levensmiddelen of voeder voor dieren worden verkocht en de apotheken blijven gewoon open in het weekend. Alle andere winkels sluiten de deuren. Cafés en restaurants sluiten. Maaltijden afhalen in restaurants of broodjeszaken kan wel. Hotels blijven open, maar ontbijten kan enkel op de kamer. Ouderen en verzwakte personen kunnen best winkelen op uren waar weinig mensen in de winkel aanwezig zijn.


Fitness-, sauna- en welnesscentra worden gesloten. Bij de sauna of welness kan je wel terecht op afspraak of bij privéverhuur. Kapperszaken blijven enkel in het weekend gesloten.


De wekelijkse markt vindt plaats, maar aan de bezoekers wordt gevraagd het bezoek in tijd te beperken. Jonge, gezonde mensen kunnen best de boodschappen doen voor mensen uit risicogroepen.


De gemeentelijke diensten en de diensten van het Welzijnshuis blijven werken. Indien mogelijk stel je een bezoek aan deze diensten uit en maak je gebruik van het e-loket. Op zaterdagvoormiddag 14 maart is enkel een noodloket open aan de Onthaalbalie. Huwelijken kunnen plaats vinden, maar de regels rond ‘social distancing’ moeten gerespecteerd worden.


De vuilnisophaling door EcoWerf vindt gewoon plaats. Het recyclagepark blijft gewoon open.


Alle openbare kerkdiensten worden tot 3 april geschorst, begrafenissen vinden plaats in beperkte kring.


· Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.

· Algemene info en veel gestelde vragen: www.info-coronavirus.be

· Hebt u nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be
338 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page