top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Wees voorzichtig, bescherm elkaar

Dat is de boodschap van burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) nu het stijgend aantal positieve COVID-19-testen blijft toenemen.

“In Kortenberg testten vorige week negen mensen positief en in Everberg waren er dat acht. In Erps-Kwerps waren er dan weer drie positieve testen en in Meerbeek eentje. Het virus woedt dus overal,” zegt Alexandra Thienpont. “Er is geen reden tot paniek, maar ik vraag iedereen om de maatregelen serieus te nemen.”

De burgemeester roept op om de corona-app ‘Coronalert’ te installeren en herhaalt: “Draag het mondmasker correct, op drukke plaatsen en waar het verplicht is. Was je handen, houd afstand en beperk je contacten.”

Daarnaast is Thienpont bezorgd over het stijgend aantal doden en ziekenhuisopnames.“Daarom zullen we vanaf nu ook actief aan (lokale) bronopsporing doen in onze gemeente. Een medewerker van het Welzijnshuis (02 755 30 70) of van het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid (02 214 19 19) contacteert Kortenbergenaars die positief testten. We bevragen hoe het met de gezondheid gaat en of de besmette persoon hulp nodig heeft.”


Dankzij de bronopsporing brengt men de lokale situatie beter in kaart. Men kan dan ook gerichte maatregelen nemen indien nodig.


615 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page