top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Weerstations meten droogtestress in Kortenberg

Hele warme zomers, intense regenbuien, hoge windsnelheden … het zijn fenomenen die duidelijk maken dat er wat aan de hand is met ons klimaat.


“Meten is weten”, zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V).  “Daarom zullen we ook instappen in het nieuwe project van ‘Curieuzeneuzen in de tuin’ (Universiteit Antwerpen) om de impact van droogte en extreme weersomstandigheden te meten.”


Het project ‘Curieuzeneuzen’ liet in 2018 ook al op duizenden plaatsen in Vlaanderen, bij inwoners en scholen, de luchtkwaliteit meten. Heel wat Vlamingen zullen in 2021 kleine weerstationnetjes op hun gazon plaatsen. Zo worden de bodemtemperatuur én de bodemvochtigheid gemeten in de Vlaamse tuinen.


“Maar ook de gemeente Kortenberg zal meedoen aan dit project. We zijn kandidaat om een weerstation te plaatsen op de koesterweide in Everberg, in de tuin van de school in Meerbeek en in het Abdijpark te Kortenberg. In Erps-Kwerps komt er dan weer een meetstation aan de speeltuin. Zo kunnen we kinderen en jongeren betrekken bij dit project.”


“De informatie die we met dit project verzamelen, kunnen we gebruiken om te sensibiliseren in het kader van het burgemeestersconvenant. Dat klimaatplan wordt op dit moment opgemaakt.


Meer informatie vind je op de webstek van Kortenberg

De resultaten van het vorige onderzoek vind je op www.curieuzeneuzen.be

121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page