top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Website vaccinatiecentrum Kortenberg gelanceerd

Je kon eerder al lezen dat het vaccinatiecentrum voor Bertem, Herent en Kortenberg in GC Colomba komt.


"We zijn blij dat onze inwoners in de eigen gemeente terecht kunnen om zich in te laten enten", zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V).


"Vanaf maandag 15 februari opent het vaccinatiecentrum in Colomba. We hopen alvast op voldoende vaccins, maar daarvoor zijn we afhankelijk van de producenten", zegt Alexandra.


"Elke inwoner zal uitgenodigd worden met een brief. Daarna bevestig je de afspraak telefonisch of online. 65-plussers en risicogroepen komen eerst aan de beurt. De namen van de risicopatiënten worden door gegeven door de huisartsen.”

Enkel volwassenen worden gevaccineerd. Die strategie werd door de experten zo vastgelegd. Zwaar zieke of minder mobiele inwoners worden aan huis gevaccineerd als het niet anders kan. Daarnaast zullen we ook zorgen voor vervoer wanneer je niet met de auto of het openbaar vervoer ter plaatse geraakt."


"Deze vaccinatie wordt pas echt een succes wanneer zoveel mogelijk inwoners zich laten inenten. Zo zorgen we voor groepsimmuniteit. Dat betekent dat een grote groep mensen weerstand opbouwt tegen het virus. Zo krijgt dit virus het een pak lastiger om zich te verspreiden. De vaccinatie is niet verplicht, maar wel warm aanbevolen."


"We lanceerden de website www.vaccinatiecentrumkortenberg.be. Daar vind je alle informatie terug over de vaccinatie. Vrijwilligers vinden hier een aanmeldformulier en meer informatie. Inwoners uit andere gemeenten vinden er dan weer een routebeschrijving. Je vindt er ook terug hoe je een afspraak kan maken of wijzigen. Tenslotte zal je er ook enkele nuttige telefoonnummers terugvinden", aldus Alexandra.


409 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page