top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Wandeling daagt jong en oud uit om meer te bewegen

Gisteren opende het bestuur de nieuwe beweegroute in Kortenberg. Deze wandeling van een kilometer telt 15 beweegoefeningen. Dat maakt het voor onze inwoners mogelijk om dicht bij huis op een leuke manier te wandelen en te bewegen. Dat kan bovendien helemaal coronaproof.


Volwassenen brengen meer dan de helft van de dag zittend door. Dat komt neer op 8,3 uur. Onze ouderen (65+'ers) doen het nog minder goed. Zij zitten meer dan 9,5 uur per dag stil “, zegt schepen van welzijn Wim Moons (CD&V).”

“Deze beweegroute tussen de Oude Abdij en Berkenhof is er voor jong en oud. Je traint er kracht, uithouding en balans. Tijdens de wandeling kom je telkens even tot rust voor je de volgende oefening start. Je kan deze beweegroute op elk moment van de dag volgen”, vult Wim nog aan.


Langs de route vind je bordjes met de verschillende oefeningen op. Wie zichzelf graag wat uitdaging gunt, vindt ook een moeilijkere versie van elke oefening terug. Wie graag coaching wil, neemt contact op met coach Kirsten Verboven (10 euro per uur). Zij is bereikbaar op het nummer 0475 73 03 25336 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page