top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Vrijwilligers verdelen mondmaskers vanaf maandag 18 mei

De gemeente Kortenberg bestelde al een hele tijd geleden mondmaskers voor alle Kortenbergenaren ouder dan 6 jaar. Ze zullen worden verdeeld in de brievenbussen op de volgende data.


  • Maandag 18 mei: Meerbeek

  • Maandag 25 mei: Kortenberg

  • Dinsdag 26 mei: Erps-Kwerps

  • Woensdag 27 mei: Everberg


"We bestelden dezelfde mondmaskers als de stad Leuven. Het gaat om 21 000 stuks. De verdeling verloopt gespreid omdat we de bestelde mondmaskers niet allemaal tegelijk binnen krijgen. Wanneer we alle maskers tegelijk wilden krijgen, hadden we nog weken langer moeten wachten," zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V).

"Deze mondmaskers zijn helemaal conform het model van de federale overheid, met enkele aanpassingen die het gebruiksgemak verhogen. De stad Leuven werkte voor de aanpassingen en voor het testen van de stof samen met Marc Van Ranst en met het onderzoeksteam van Greet Kerckhofs van het departement materiaalkunde van de KU Leuven," zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V).


"Samen met de mondmaskers bezorgen we ook een folder met een handleiding. Zo weten onze inwoners hoe ze de mondmaskers moeten gebruiken, maar ook hoe ze bijvoorbeeld gewassen worden. De filters van de federale overheid zullen ook in deze maskers geplaatst kunnen worden."


"Heel wat vrijwilligers geven zich spontaan op om de mondmaskers te verspreiden," zegt schepen van Welzijn Wim Moons (CD&V). " Samen met de vrijwilligers die zich registreerden voor de actie 'Kortenberg Helpt' zullen zij de mondmaskers verdelen in Kortenberg. Ook het personeel van de gemeente én het welzijnshuis zullen mee instaan voor de verdeling. Die gebeurt uiteraard met respect voor alle maatregelen rond Covid-19" Vrijwilligers die zich willen aanmelden om te helpen bij het verdelen van de mondmaskers kunnen dat via  https://www.kortenberg.be/mondmaskers-voor-iedereen-in-kortenberg


223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page