top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Vrijwilligers ruimen meer dan 4000 sigarettenpeuken op

Meer dan 100 vrijwilligers gingen tijdens ‘De Grote Lenteschoonmaak’ in Kortenberg op weg om zwerfvuil op te ruimen. Deze actie liep van 20 maart tot 23 april.


“Een mooi resultaat, zeker nu verenigingen en scholen niet altijd konden deelnemen. De corona-maatregelen maken het immers moeilijk om in grote groep aan de slag te gaan,” zegt schepen van Afvalbeleid René De Becker (CD&V).


“De Kortenbergse vrijwilligers verzamelden meer dan 4000 sigarettenpeuken. Er belanden in Vlaanderen elke dag 100 000 sigarettenpeuken in de natuur of op straat. Dat is onaanvaardbaar en bijzonder schadelijk, ook voor dieren die deze peuken opeten.”


“Onze diensten haalden 50 witte zakken op, goed voor ongeveer 260 kilogram. Er werden naast sigarettenpeuken ook blikjes, plastic flessen en papiertjes aangetroffen. Ik wil graag ook onze 60 Mooimakers in de bloemetjes zetten. Deze vrijwilligers ruimen geregeld onze straten en trage wegen op. Sommige Mooimakers doen dat zelfs wekelijks,” besluit René.


In het najaar volgt een handhavingsweek. Daar zullen acties opgezet worden om te vermijden dat o.a. sigarettenpeuken in onze prachtige natuur terecht komen.92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page