top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Vlaamse loopweek ging 'coronaproof' door

Tijdens de laatste twee weken van september organiseerde de sportdienst een alternatieve vorm voor de traditionele scholenveldloop.

"Het is een traditie dat onze zes basisscholen met meer dan 1000 leerlingen deelnemen aan de scholenveldloop. Die vindt doorgaans plaats aan de atletiekpiste en het nabij gelegen bos", zegt schepen van sport David Haelterman. 

"We hebben dit jaar gekozen voor een andere organisatie, omdat we coronaproof wilden werken", aldus David.

"Onze scholen konden terecht op verschillende locaties, die in de buurt van de school liggen. Zo konden ze in hun klasbubbel onder leiding van de leerkracht lichamelijke opvoeding en hun klastitularis toch deelnemen aan de scholenveldloop," vult schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V) aan. 

"De leerlingen warmden onder professionele begeleiding op. Daarna liepen ze  over een afstand van 750 of 1000 meter. Tenslotte genoten de kinderen van een toffe demonstratie freestyle voetbal. Dat laatste bleek trouwens een schot in de roos."

Nog eens een dikke proficiat aan de sportdienst en de uitvoeringsdiensten om deze versie helemaal coronaproof te organiseren. 


Op de foto: Filip Meeus, belgische topper in freestyle voetbal.

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page