top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Verenigingen kunnen goedkoop een bestelwagen huren

Wanneer je als vereniging een evenement organiseert, gebeurt het wel eens dat je een grote bestelwagen nodig hebt. Daarmee kan je bijvoorbeeld gehuurde spullen verhuizen of groot materiaal bij leden ophalen.


“Voor sommige verenigingen is het niet altijd mogelijk om intern zo’n bestelwagen te vinden”, zegt schepen van jeugd Ann Vannerem (CD&V). “ Onze jongeren vragen al langer naar een busje waarmee ze materiaal kunnen verhuren, bijvoorbeeld bij de organisatie van een fuif of dorpsfeest. We hebben overwogen om zelf een busje te kopen, maar dan kan er maar één vereniging per weekend gebruik van maken. Daarom kozen we voor een andere oplossing.”


“ Elke vereniging kan subsidies krijgen om een busje te huren,” vult gemeenteraadslid Gabriëla Langmans (CD&V) aan. “ Met 500 euro per jaar kan je zo al een paar weekends vervoer regelen voor verschillende evenementen. Bovendien kan je als vereniging zelf kiezen waar je het materiaal huurt. Dat maakt het makkelijk om vervoer te huren wanneer je het nodig hebt.”


“We hebben met Jong CD&V altijd gepleit voor een busje voor de jeugdverenigingen en de jeugdhuizen, maar zijn erg blij met deze oplossing” zegt gemeenteraadslid Jonas Piot (CD&V). “Niet enkel de jongeren, maar ook de andere verenigingen hebben nu alvast één zorg minder als ze een evenement organiseren.”


Het formulier om je aanvraag in te dienen, vind je hier terug.


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page