top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Vakantiewerking Kortenberg werd groot succes

Hoe overbrug je als werkende ouder succesvol een zomervakantie van twee maanden? Het antwoord op die vraag vonden veel ouders in het vakantieaanbod van de gemeente Kortenberg. De keuze tussen al die activiteiten werd gemakkelijker dankzij een handige brochure .


Schepen van sport David Haelterman en schepen van jeugd Ann Vannerem op de terreinen van de speelpleinwerking..

“We hebben tijdens deze zomervakantie drie sportweken, een musicalstage en drie kleuterstages aangeboden, “ zegt schepen van sport David Haelterman (Open VLD). “Tijdens deze zomer hebben we hele warme temperaturen gekend. Het programma werd steeds aangepast, zodat de kinderen zich op een gezonde manier konden uitleven. Dat gebeurde trouwens ook bij de andere kampjes.”


“Daarnaast was het speelplein elke weekdag open, uitgezonderd de wettelijke feestdagen, “ zegt schepen van jeugd en kinderopvang Ann Vannerem (CD&V). “ Ook onze tieners konden zich uitleven tijdens hun ZAP-momenten of tijdens hun eigen tienersportkamp. Onze diensten en monitoren hebben zich geweldig ingezet om de kinderen een fantastische zomer te bezorgen. Zo zorgde ook de bibliotheek voor een aantal voorleesmomenten tijdens ‘Bib on Tour’ ”


“ We hebben ook gedacht aan de kinderen van gezinnen die het minder breed hebben. Dankzij kortingen tot 75 procent kunnen zij ook een fijn kampje beleven,“ geeft Ann mee. “Voor de eerste keer organiseerden we ook een kampje waar we een taalbad Nederlands aanbieden. Op het einde van de vakantie, net voor de start van het schooljaar is dat zeker welkom bij kinderen die een andere thuistaal spreken. Ook dat kampje werd positief onthaald en was zo goed als volzet “


“Alle stages en sportweken waren helemaal volzet. Dat betekent dat ons aanbod aanslaat, maar sommige kinderen belandden op een wachtlijst. We doen er dan ook alles aan om onze vakantie-werking verder te verfijnen en uit te breiden. Daarnaast zijn we dankbaar voor de fijne samenwerking met externe partners, clubs en verenigingen die ook hun steentje bijdragen aan het invullen van de vakantie, ”besluiten Ann en David tevreden.


Ouders die niet kunnen wachten om hun kinderen in te schrijven voor een volgende vakantie, kunnen nu al een kijkje nemen op de website van de gemeente Kortenberg. Daar kan je de activiteiten van de herfstvakantie bekijken. Je kan online inschrijven vanaf 12 oktober 2019 om 9u30.

321 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page