top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Uitkijken naar extra speelkansen in Kortenberg

De speeltuinen in onze gemeente hebben al een zekere leeftijd. Daarom zullen we ze één voor één vernieuwen. “We startten al in Everberg. De speeltuin aan de chirolokalen krijgt een nieuw jasje mét inspraak van kinderen en ouders. Zij kozen mee welke speeltuigen we zeker in de nieuwe speeltuin moeten plaatsen”, zegt schepen van jeugd Ann Vannerem.

“Ook kinderen die minder mobiel zijn, zullen in deze speeltuintjes uitgedaagd worden. We willen in elke deelgemeente ook een speellandschap inrichten. Daar kunnen kinderen klimmen en klauteren, hun evenwicht oefenen, … in een natuurlijke omgeving op boomstammen of in touwen”, vult Ann nog aan.

“In Meerbeek is er ook goed nieuws,” zegt gemeenteraadslid Barbara Vermeulen (CD&V). “ Daar komt een speellandschap achter de gemeentelijke basisschool De Boemerang. Hier komt een kleinschalig sprookjesbos voor de kleinste kinderen. Het huidige speelparcours op het grasveld naast de school wordt vervangen door een multisportveldje.”


“In Erps-Kwerps komt er dan weer een avontuurlijk speelterrein,” vertelt Jonas Piot (CD&V). “Daar kunnen kinderen en jongeren vanaf 2022 terecht voor avontuurlijk spel. We zorgen er voor een kabelbaan, een heuvelglijbaan en natuurlijke bergjes om te ravotten. Het huidige speelterrein aan het voetbalveld verdwijnt en het nieuwe speellandschap komt aan de overzijde van de straat.”


“In Kortenberg komt er ook een avontuurlijk parcours,” zegt Gabriëla Langmans (CD&V). “Daar zullen kinderen langs de beek een oversteekparcours en slingertouwen vinden. Tegen de paasvakantie van 2022 zullen onze Kortenbergse kapoenen zich op één van deze speellandschappen kunnen uitleven. Iets om naar uit te kijken!”
313 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page