top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Sterrebeeksesteenweg terug open

Na anderhalf jaar werken aan de Sterrebeeksesteenweg, is deze verbindingsweg tussen Kortenberg en Sterrebeek terug open.


“We hebben tijdens de werken wat pech gekend, maar ik ben blij dat we de zomer in kunnen met een vernieuwde straat. We vernieuwden ook de fietspaden en de straat kreeg een gescheiden rioleringsstelstel. Bovendien werd het nabij gelegen waterbufferbekken uitgebreid. Op die manier zou de wateroverlast verleden tijd moeten zijn, “ zegt schepen van openbare werken en mobiliteit Stef Ryckmans (Open VLD). “De signalisatie en belijning volgt in een latere fase, maar je kan vanaf nu terug gewoon doorrijden.”


“De APNR-camera’s blijven nog een maand hangen. Op die manier willen we zicht krijgen op het aantal voertuigen dat hier passeert. Iedereen kan echter opnieuw doorrijden, er is geen vergunning meer nodig. Om het sluipverkeer te weren, willen we in overleg treden met onze buurgemeenten en overwegen we een aantal maatregelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dynamische verkeersborden. Die maatregelen kunnen trouwens ook hun nut bewijzen in andere straten in Groot-Kortenberg. “ aldus Stef.
Om de snelheid van de bestuurders te matigen werden er verschillende verkeersplateaus aangelegd op de Sterrebeeksesteenweg. Daarnaast verhuist de flitspaal van de Fazantenlaan binnenkort ook naar de Sterrebeeksesteenweg.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page