top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Steeds meer fietspaden verbinden Kortenberg met buurgemeentes

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2022

De verbinding tussen Meerbeek en buurgemeente Veltem is al een tijdje klaar. Je kan als fietser op een veilige manier naar Veltem fietsen langs de Dorpsstraat. Maar er is ook goed nieuws voor andere fietsverbindingen.


Veilig van Erps-Kwerps naar Nederokkerzeel

"We konden (eindelijk) starten met de aanleg van een veilige verbinding voor fietsers tussen Erps-Kwerps en Nederokkerzeel. Zij krijgen een gescheiden fietspad. Zo komt er naast de trage weg in de velden een veilige verbinding zonder omweg bij.", zegt schepen van mobiliteit Stef Ryckmans (Open VLD).


"De Lelieboomgaardenstraat richten we dan weer in als fietsstraat zodat fietsers zonder ongelukken het bezoekerscentrum en Silsombos kunnen bereiken. In een fietsstraat mogen autobestuurders namelijk geen fietsers voorbijsteken. Op het traject tussen de Kasteelstraat en het centrum van Erps komen fietssuggestiestroken."


"We werken tegelijk ook aan de riolering in de Kasteelstraat en op het stuk van de Nederokkerzeelsesteenweg waar woningen staan" vervolgt Stef. "Op deze manier worden onze waterlopen – en bij uitbreiding de ganse waterhuishouding - gevrijwaard van vervuild water. Stap voor stap. We brengen alle kabels ondergronds en de straatverlichting wordt verled."


Zonder gevaar van Meerbeek naar Bertem

Ook op de Hulstbergstraat starten er binnenkort werken om Meerbeek veilig met Bertem te verbinden voor de fietsers. "Daarvoor werken we samen met onze buurgemeente Bertem. We kiezen hier voor één breed fietspad aan de rechterzijde van de Hulstbergstraat (richting Bertem).", vervolgt Stef. "Op dit ruime,vrijliggende fietspad zullen fietsers elkaar moeiteloos kunnen kruisen. Het is technisch jammer genoeg niet mogelijk om aan de twee zijden van de straat een fietspad aan te leggen. De hele Hulstbergstraat zal na de werken een 'zone 50' worden. Dat is duidelijk voor alle weggebruikers. Ook hier zullen trouwens gescheiden rioleringen aangelegd worden."
179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page