top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Speeltuin Weesbeekdal krijgt grondige make-over

In de wijk Weeskbeekdal (Erps-Kwerps) liggen verschillende pleintjes waar kinderen op kunnen spelen. Die pleinen worden nu heringericht.


“We waren al langer van plan om de speeltuintjes in Weesbeekdal te vernieuwen,” zegt schepen van jeugd Ann Vannerem (CD&V).”De plannen zijn af en we stelden ze ook al voor aan de gemeenteraad. Bovendien konden ook de kinderen hun zegje doen over de invulling van het speelterrein.”


“Deze coalitie zorgde eerder voor een ambitieus hemelwaterplan,” vult schepen van openbare werken Stef Ryckmans (Open VLD) aan. “We willen het regenwater bufferen zodat het langzaam de grond in kan trekken. Dat verkleint de kans op overstromingen. Weesbeekdal ligt immers vrij laag in het landschap. Dankzij verschillende wadi’s is dat mogelijk. Een wadi is een soort van ondiepe kuil waar het water tijdelijk in blijft staan.”


“Naast die wadi’s zorgen we voor spelelementen zoals grondtrampolines, een klimboom en een steltenparcours. De kinderen uit de wijk en uit de buurt zullen zich hier kunnen uitleven. We zullen proberen om een deel van dit project met subsidies te bekostigen. ” besluit Ann.


316 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page