top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

‘Samen opvoeden’ staat centraal in Week van de Opvoeding.

Op woensdagnamiddag 22 mei 2019 organiseert het Huis van het Kind in Kortenberg een speelmarkt. Alle kinderen kunnen aan GC Colomba (skateterrein) terecht om er samen met hun (groot)ouders te komen spelen. Ze kunnen zich uitleven op springkastelen, volksspelen spelen en genieten van een drankje.


“Deze activiteit kadert in de Week van de Opvoeding,” zegt voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) Wim Moons (CD&V).


“Kinderen opvoeden en ondersteunen bij het opgroeien vraagt heel wat energie. Maar ouders vinden het verrijkend en leuk om hun kinderen te helpen om groot te worden.”

“Met het Huis van het Kind willen we deze ouders ondersteunen. Ouders kunnen bij ons terecht met al hun vragen over opvoeding. Wij zijn de brug naar allerlei organisaties die gezinnen verder kunnen helpen. Elke ouder komt immers wel eens een probleem tegen, waarvoor hij niet meteen een oplossing ziet. Maar samen kunnen we meer! ”


“Gelijke kansen creëren voor iedereen start bij laagdrempelige en vindbare toegang voor elk gezin. De brede ondersteuning die al bestaat, komt op die manier naar de gezinnen toe, in plaats van dat de gezinnen zelf op zoek moeten. Het doorbreekt het taboe dat nog bestaat, om ondersteuning te vragen of hulp te zoeken. Zo verlaagt de druk op ouders en groeit het fijnmazig netwerk dat gezinnen ondersteunt. Daar willen we verder werk van maken met deze coalitie,” aldus Wim Moons. 

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page