top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Resultaten enquête ‘Kijk op Kortenberg’ bekend

Gedurende de hele zomervakantie konden de inwoners van Kortenberg aan het bestuur meegeven wat in hun dorp goed is en wat beter kan. Jobstudenten, de burgemeester, schepenen én gemeenteraadsleden vroegen ook op straat en op evenementen de mening van de bewoners tijdens korte interviews.


“We zijn aangenaam verrast met het grote aantal deelnemers aan onze interviews en aan de enquête. Meer dan 1200 inwoners gaven zo hun mening. Veel knelpunten waren ons al bekend, maar er kwamen toch ook nieuwe pijnpunten aan de oppervlakte. Veel inwoners gaven ook aan dat ze graag in Kortenberg wonen en leven” zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “Aan heel wat opmerkingen komen we tegemoet met onze ideeën in het meerjarenplan. In dat meerjarenplan plannen we de belangrijke investeringen en projecten tot 2024 of later.”


“De Kortenbergenaren geven aan dat we moeten werken aan betaalbaar wonen, wat ook een prioriteit was in de verkiezingsprogramma’s van onze coalitie.”, zo licht Alexandra de resultaten van de enquête toe. “ Daarnaast willen ze ook meer aandacht voor het aanleggen en onderhouden van fiets- en voetpaden, maar ook van de trage wegen (buurtwegen).”


Heel wat inwoners vragen ook dat de dorpspleinen gezellig en groen ingericht worden. Voor kinderen en jongeren vraagt men leuke en uitdagende speeltuinen met zitbankjes. Ook duurzaamheid is een ‘hot topic’ én terecht. Tenslotte vraagt men ook om sluikstorten hard aan te pakken. De politie mag ook meer op straat komen, het cameratoezicht moet worden uitgebreid en de schoolomgevingen richten we best zo verkeersluw mogelijk in. Veel mensen maken zich ook zorgen over het sluipverkeer.


“Het wordt een hele uitdaging om aan alle noden tegemoet te komen”, weet Alexandra. “We zijn er zeker van dat we met ons ambitieus meerjarenplan al heel wat noden kunnen invullen. We gaan de komende jaren zo hard mogelijk werken!”"Alexandra Thienpont (CD&V) aan de Abdij van Kortenberg, dé inspiratieplek voor participatie.
"Alexandra Thienpont (CD&V) aan de Abdij van Kortenberg, dé inspiratieplek voor participatie.

315 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page