top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Reservelijst vaccinatiecentrum Kortenberg blijft behouden

De inwoners van Kortenberg, Bertem en Herent zullen zich niet opnieuw moeten registreren op de centrale reservelijst van Qvax.


"Heel wat inwoners schreven zich al in op onze eigen reservelijst," zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). "Die lijst gebruiken we om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen met inwoners die snel beschikbaar zijn. Dit systeem werkt goed en heeft de afgelopen weken al haar nut bewezen."

"We roepen de kandidaten op deze lijst op met respect voor de vaccinatievolgorde. Momenteel worden de 65-plussers gevaccineerd, maar ook inwoners met onderliggende gezondheidsproblemen. We zullen dus eerst inwoners van de reservelijst selecteren die tot deze doelgroepen horen."


"Momenteel worden vooral mensen van 64 jaar en ouder opgeroepen in ons vaccinatiecentrum te Kortenberg. Ook een aantal jonge zorgverleners krijgen nog hun prik. Het lijkt misschien alsof het in Kortenberg trager gaat, vergeleken met onze hoofdstad of Wallonië. Dat komt omdat de vaccinatiebereidheid daar minder groot is. Men kan daar dus sneller jongere mensen vaccineren. Het is echter belangrijk om zo veel mogelijk mensen te vaccineren. Alleen dan bereiken we groepsimmuniteit," besluit Alexandra.314 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


tilly.landzaat
Apr 13, 2021

Mijn man en ikzelf zijn allebei 67 dit jaar. Mijn man is al 2 jaar zwaar longpatiënt - longemfyseem en COPD. Hij staat NIET op de lijst van risicopatienten. Als jullie nu al de 64 jarigen oproepen wanneer komen wij dan aan de beurt. Nog niets ontvangen. Graag uw reactie. T.

Like
Kortenberg samen
Apr 14, 2021
Replying to

Beste Tilly, we begrijpen jouw bezorgdheid. Je neemt best contact op met je huisarts, die jou daar meer informatie over kan geven. Het is immers niet het vaccinatiecentrum dat beslist wie op deze lijst van risicopatiënten staat. Gezien jullie leeftijd, zouden jullie normaal gezien snel aan de beurt moeten zijn. Je kan altijd eens polsen bij het vaccinatiecentrum wanneer jullie aan de beurt zijn. Dat kan op het nummer 02 755 22 22.Dat kan elke weekdag van 9u tot 13u en van 13u30 tot 17u30. Succes en veel moed!

Like
bottom of page