top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Reservelijst vaccinatiecentrum Kortenberg blijft behouden

De inwoners van Kortenberg, Bertem en Herent zullen zich niet opnieuw moeten registreren op de centrale reservelijst van Qvax.


"Heel wat inwoners schreven zich al in op onze eigen reservelijst," zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). "Die lijst gebruiken we om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen met inwoners die snel beschikbaar zijn. Dit systeem werkt goed en heeft de afgelopen weken al haar nut bewezen."

"We roepen de kandidaten op deze lijst op met respect voor de vaccinatievolgorde. Momenteel worden de 65-plussers gevaccineerd, maar ook inwoners met onderliggende gezondheidsproblemen. We zullen dus eerst inwoners van de reservelijst selecteren die tot deze doelgroepen horen."


"Momenteel worden vooral mensen van 64 jaar en ouder opgeroepen in ons vaccinatiecentrum te Kortenberg. Ook een aantal jonge zorgverleners krijgen nog hun prik. Het lijkt misschien alsof het in Kortenberg trager gaat, vergeleken met onze hoofdstad of Wallonië. Dat komt omdat de vaccinatiebereidheid daar minder groot is. Men kan daar dus sneller jongere mensen vaccineren. Het is echter belangrijk om zo veel mogelijk mensen te vaccineren. Alleen dan bereiken we groepsimmuniteit," besluit Alexandra.310 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page