top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Petanquers sporten vanaf 2022 in gloednieuwe petanquehal

Op het Sint-Pietersplein in Erps-Kwerps maakt men al jarenlang gebruik van het voormalige zwembad om een spel 'jeux de boules' te spelen.


"Al sinds 1996 is deze petanquehal de thuis van honderden spelers," zegt schepen van Sport David Haelterman. "Er komen veel spelers speciaal naar hier om hun favoriete sport te beoefenen, ook in de winter. Dit gebouw beantwoordt echter niet meer aan de huidige normen van bijvoorbeeld isolatie en verwarming. Bovendien willen we het Sint-Pietersplein helemaal herinrichten tot een prachtig dorpsplein. "


"We zijn erg blij met de 9 overdekte terreinen," zegt gemeenteraadslid Hendrik Trappeniers (CD&V). "Als oud-secretaris en oprichter van SPEM (Sporting Petanque Everberg en Meerbeek) ben ik verheugd met dit initiatief. De gemeente komt haar belofte na om een alternatief te vinden voor de petanquehal in Erps-Kwerps vooraleer dit gebouw af te breken. Ook tijdens de winter speelt men intensief petanque en dan is er ook competitie. Naast onze wekelijkse trainingen kunnen we hier ook wedstrijden organiseren. De kleine cafetaria gebruikt men dan weer voor spelers én publiek. ."


"De verschillende gebruikers van de Colomba-site vragen al langer naar extra kleedkamers. Zeker op piekmomenten is er daar een tekort aan deze infrastructuur. Sinds de aanleg van het kunstgrasveld wordt dit terrein immers intenser gebruikt", vult David Haelterman aan.


"De werken starten in het najaar van 2021 en we hopen om deze in september 2022 in gebruik te nemen. We leggen dit ontwerp op 8 maart voor aan onze gemeenteraad en na de goedkeuring kunnen we verder aan de slag"1.413 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page