top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Noodfonds ondersteunt Kortenbergse verenigingen

Ook de Kortenbergse verenigingen leden heel wat schade door de coronacrisis. We ondersteunen de verenigingen daarom met extra subsidies.


“ Die subsidies kreeg de gemeente van de Vlaamse Overheid”, zegt schepen van jeugd en cultuur Ann Vannerem (CD&V). “ We verdelen de subsidie o.a. onder onze verenigingen. Zo willen we de geleden schade gedeeltelijk compenseren. We overlegden met de verschillende adviesraden over de verdeling van deze middelen en hielden waar mogelijk rekening met de opmerkingen.”


“Verenigingen die hun kampen coronaveilig moesten organiseren, krijgen de kosten die ze daarvoor maakten volledig* terugbetaald. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kampen en weekends van jeugdverenigingen.”


“Heel wat verenigingen organiseren ook eetdagen of andere activiteiten om de kas te spijzen”, zegt schepen van sport David Haelterman (Open VLD). “Wanneer zo’n evenement niet kon doorgaan, krijgt de vereniging ook een compensatie. Die kan oplopen tot maximum 2000 euro per jaar. “


“Soms organiseerden verenigingen een alternatief, maar bleekt dat niet even winstgevend als het origineel. Ook zijn kunnen rekenen op een compensatie.”


De juiste bedragen van de subsidies uit het noodfonds vind je terug in het reglement op de website van de gemeente Kortenberg.


*Met een maximum van 1000 euro per jaar per vereniging.
133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page