top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Nieuwe schooljaar startte veilig en vlot

Net na de lockdown bewezen alle Kortenbergse scholen al dat ze voluit gaan voor maximaal onderwijs op school.


“Bijna alle gemeentelijke basisscholen gingen er in mei en juni voor om zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan. Alle klassen die naar school mochten, konden ook werkelijk les volgen. Enkel in De Boemerang (Meerbeek) konden we dat niet waarmaken door de renovatiewerken”, zegt schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V).


“Ook dit nieuwe schooljaar werd goed voorbereid door onze directies en leerkrachten. Waar het nodig was, zijn er ook nog maatregelen bijgestuurd. Zo brachten we extra signalisatie aan op de plaatsen waar ouders hun kinderen afzetten. Op die manier volgen zij de anderhalve meterregel makkelijker op”, verduidelijkt Ann.


Het nieuwe schooljaar startte duidelijk veilig en vlot op. De meeste infomomenten worden vervangen door een digitaal alternatief en vergaderen gebeurt enkel als de afstand gegarandeerd kan worden.


“We hebben trouwens ook extra mondmaskers en handgel voorzien voor het personeel in de scholen. Zo kunnen de scholen op een hygiënische manier de komende maanden doorkomen.”87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page