top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Mondmaskers verplicht in schoolomgevingen en op drukke plaatsen

Mondmaskers worden verplicht voor iedereen in de schoolomgevingen, op de parking van Berkenhof (tijdens Deeltijds Kunstonderwijs) en in de omgeving van GC Colomba.


"Het virus is een gevaarlijk beestje, dat we met alle middelen moeten bestrijden", zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). "Daarom beslisten we om het mondmasker te verplichten in de omgeving van alle Kortenbergse scholen. Zowel bij het brengen als bij het ophalen van de kinderen moeten ouders een mondmasker dragen. De meeste ouders doen dit reeds en ik wens hen daarvoor te feliciteren."


Daarnaast komt er ook op de parking in Berkenhof een mondmaskerplicht omdat daar heel wat leerlingen in het Deeltijds Kunstonderwijs les volgen. Zowel op woensdagnamiddag als op zaterdagvoormiddag draag je daar verplicht een mondmasker.

Ook in de omgeving van GC Colomba én op de Leuvensesteenweg (tussen Karterstraat en Hoogveldstraat) vragen we onze inwoners om steeds een mondmasker te dragen. Je bent trouwens al langer verplicht om in heel Vlaams-Brabant steeds een mondmasker op zak te hebben. Dat is een besluit van de provinciegouverneur. Op de website van Kortenberg vind je een uitgebreide lijst van plaatsen terug waar een mondmasker verplicht is. Je kan er ook vinden op welke dagen en uren die plicht geldt. 219 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page