top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Minister Benjamin Dalle op schattenjacht in Kortenberg tijdens 14de Buitenspeeldag.

Iets meer dan 200 gemeenten uit Vlaanderen en Brussel nemen vandaag deel aan de 14de buitenspeeldag. In Kortenberg kunnen lagere schoolkinderen en kleuters op schattenjacht gaan.

En dat vond minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) een fantastisch idee. “Kortenberg slaagt er, net als vele andere Vlaamse gemeenten in om kleinschalige activiteiten aan te bieden aan kinderen en jongeren. Al die gemeenten vinden zichzelf opnieuw uit en halen kinderen naar buiten. Ik ga vandaag dan ook graag mee op schattenjacht met de Kortenbergse jeugd.”

“Meer dan ooit hebben kinderen nood aan ruimte om buiten te spelen,” vervolgt Dalle. “De jaarlijkse buitenspeeldag herinnert ons eraan dat kinderen het hele jaar door op een veilige manier terecht moeten kunnen op pleintjes, in parken… om zich te kunnen uitleven in hun directe woonomgeving.”

“We willen als Kortenberg het label ‘kindvriendelijke gemeente’ halen,” vult schepen van Jeugd Ann Vannerem (CD&V) aan. Elk jaar is onze Buitenspeeldag een feest met springkastelen, ijsjes en animatie. Maar dit jaar vond de jeugddienst de Buitenspeeldag opnieuw uit. Dat deed ze samen met de Kortenbergse VZW jongeren voor jongeren. We nemen de kinderen mee op een avontuurlijke schattenzoektocht. En dat slaat aan. Heel wat bubbels nemen deel aan deze bijzondere editie. Wie niet kan deelnemen, kon de voorbije weken al meespelen met de Buitenspeelbingo. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen.”

“De coronacrisis biedt ons de kans om alle uithoeken van onze gemeente te verkennen. Veel kinderen ontdekten al wondermooie plekjes en de volgende jaren werken we verder aan speellandschappen en uitdagende speelkansen. Want samen buiten spelen, dat kan toch even tof zijn als de games op schermpjes, niet?. Ik ben dan ook dankbaar dat we deze Buitenspeeldag weer écht buiten kunnen organiseren,” besluit de schepen van Jeugd.189 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page