top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Meer ruimte voor fietsers in Kortenberg

Om de afstandsregels te kunnen naleven, werden op het einde van vorig schooljaar schoolstraten ingericht in verschillende straten.


“In een schoolstraat wordt gemotoriseerd verkeer geweerd bij de start en het einde van de schooldag”, zegt schepen van mobiliteit Stef Ryckmans (Open VLD). “De bewoners van de straat en de hulpdiensten krijgen uiteraard nog wel toegang tot de schoolstraat.”


Zowel in De Engerstraat (Mater Dei) als in de Kwerpsebaan (De Klimop) in Erps-Kwerps worden schoolstraten ingericht. Ook in de Kloosterstraat en de Sint-Amandstraat aan De Regenboog werden schoolstraten ingericht.

“We hielden bij het inrichten van de schoolstraten rekening met de opmerkingen van de omwonenden. Na een evaluatie zullen we bekijken of het mogelijk is om de schoolstraten in een latere fase definitief in te voeren“, stelt Stef.


“Daarnaast breidden we aan De Regenboog de fietszone gevoelig uit naar de Beekstraat, Brouwerijstraat, Lodewijk Maesstraat en de Wipstraat. In die fietsstraten hebben fietsers absolute voorrang. In deze zone komt ook permanente signalisatie (thermoplast) op straat om de fietszone visueel duidelijk te maken. Op die manier hopen we nog meer ouders en kinderen te motiveren om met de fiets naar school te gaan”, zegt de schepen van mobiliteit.


“We verhoogden trouwens ook de fietsvergoeding van het onderwijzend personeel tot het niveau van het gemeentepersoneel”, zegt schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V). “Op die manier hopen we het fietsen ook bij hen te stimuleren. Want minder auto’s in schoolomgevingen zijn niet alleen veiliger, maar zorgen ook voor een gezondere omgeving.”


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page