top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Levend verkeerspark maakt kinderen verkeersvaardig

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar gaan in mei de straat op om in hun eigen schoolomgeving veilig te leren fietsen.


“Dit is een project waar alle lagere scholen aan deelnemen. Op die manier zetten ze de theorie om in de praktijk”, vertelt schepen van onderwijs Ann Vannerem. “ De kinderen oefenen op een parcours een aantal praktische vaardigheden. Zo leren ze hun remafstand inschatten of fietsen op een schuine balk. Daarna leggen de leerlingen met de fiets een route af in de schoolomgeving.”


“Dankzij vrijwilligers en medewerkers van de dienst mobiliteit kunnen we dit ‘levend verkeerspark’ veilig laten verlopen”, vult schepen van mobiliteit Stef Ryckmans aan. “Op elk uitdagend kruispunt garandeert een vrijwilliger met fluovest de veiligheid van de kinderen. Daarnaast krijgen ze de kinderen dankzij deze vrijwilligers ook feedback op de manier waarop de route, het ‘levend verkeerspark’ afleggen.”


Volgende week zullen de kinderen van Erps-Kwerps de reeks levende verkeersparken van 2021 afsluiten.62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page