top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kwetsbare gezinnen krijgen ondersteuning tijdens coronaperiode

Tijdens deze coronaperiode worden alle inwoners getroffen. Zo kunnen we veel minder dan anders sociaal contact hebben en moeten we onze levensstijl noodgedwongen aanpassen. 


"Kwetsbare gezinnen zijn in deze periode moeilijker bereikbaar. Daarom werkten onze projectwerkers armoede samen met het Huis van het Kind verschillende acties uit", zegt schepen Wim Moons (CD&V).


"Onze medewerkers bezorgden deze gezinnen een beschermingspakket met alcoholgel, handzeep, zakdoekjes en mondmaskers. Dat pakket werd aan elke cliënt van de voedselbedeling bezorgd."

"We vergeten uiteraard ook de kinderen niet. Zij kunnen zich tijdens deze 'thuisvakantie' amuseren met een zomerpakket vol speelgoed. Daarnaast bezorgden wij hen alle informatie om deel te nemen aan verschillende activiteiten in Kortenberg. Zo konden ook deze kinderen van een leuke vakantie genieten", zegt de schepen.

"Onze vrijwilligers van 'De Kapstok' hebben dan weer mondmaskers gemaakt én verkocht aan democratische prijzen. Met de opbrengst van die verkoop kunnen we laptoptassen aankopen voor kwetsbare gezinnen. Daarmee komen we tegemoet aan heel wat noden die er leven. We blijven uiteraard ook werken aan acties op langere termijn", besluit de schepen. 468 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page