top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenbergse woonzorgcentra blijven dicht voor bezoek

De Vlaamse regering besliste om voorlopig nog geen bezoek toe te laten in Vlaamse woonzorgcentra. Dit in tegenstelling tot wat op de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 april 2020 werd beslist. Ook in Kortenberg zullen de woonzorgcentra voorlopig geen (beperkt) bezoek toelaten. Dat bevestigt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V).

" Het is te vroeg om de maatregelen in woonzorgcentra te versoepelen. Er wordt met man en macht gewerkt om de verspreiding van dit dodelijk virus zoveel mogelijk tegen te houden, dan ga je de deuren niet gewoon openzetten.”

Op die manier wil de burgemeester het woonzorgcentrum Hertog Jan (Kortenberg) en OL Vrouw van Lourdes (Erps-Kwerps) een hart onder de riem te steken. “Het personeel levert daar al weken werk in hele moeilijke omstandigheden. We gaan dat goede werk nu niet in gevaar brengen.”

“Ik wil ook benadrukken dat ik het psychisch lijden van de bewoners én familieleden betreur. Het is ontzettend jammer als je (over)grootouders of ouders niet kan bezoeken. Zij putten immers energie en hoop uit dat bezoek. Daarom pleit ik er voor om verder digitaal contact te houden, of contact te zoeken achter glas. Ook zo kan je een hart onder de riem steken.”

Voor onze burgemeester gaat de fysieke gezondheid van de bewoners van de woonzorgcentra nu voor. “Door geen bezoek toe te laten beschermen we hen het op dit moment het best. Wanneer in een latere fase wel bezoek wordt toegelaten, zullen we samen met de woonzorgcentra bekijken hoe we hen kunnen helpen om dit goed te organiseren”, besluit Alexandra.

131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page