top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenbergse schoolomgevingen beter zichtbaar

Tijdens en na de herfstvakantie worden op de straten rond de scholen nieuwe wegmarkeringen aangebracht met thermoplast. Thermoplast is een wegmarkering die bestaat uit kunststof en vaak gebruikt wordt voor oppervlakten met reflecterende markeringen zoals zebrapaden, fietspaden e.a. 


‘Door deze markeringen aan te brengen, is het voor alle weggebruikers onmiddellijk duidelijk dat ze een school naderen, “ zegt schepen van mobiliteit en openbare werken Stef Ryckmans (Open VLD). “ De markeringen bestaan uit vier verschillende vormen in verschillende kleuren en zijn goed bestand tegen weer en wind. In totaal zullen we ze op een tiental locaties plaatsen. Ze passen in een breder geheel van maatregelen om de schoolomgevingen veiliger te maken. ”


“Leerkrachten, directies en ouders zijn ook vragende partij voor veilige schoolomgevingen. We komen met deze markeringen tegemoet aan deze vraag. Het ontwerp van de markeringen is speels en past dus ook perfect bij de leefwereld van de kinderen in onze zes basisscholen.” zegt schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V)

Het schepencollege van Kortenberg in Erps-Kwerps, waar de schoolomgeving nu nog duidelijker aangegeven is.

508 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page