top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenbergse scholen maken vuist tegen pesten

De Week tegen Pesten loopt op zijn einde. Van 14 tot 21 februari maakten heel wat jongeren en scholen een vuist tegen pesten. De bekendste actie is de ‘Stip it’ actie van Ketnet met bijhorende song.


“Ook in onze Kortenbergse scholen zetten we in op een anti-pestbeleid Heel wat van onze leerlingen kwamen de voorbije dagen thuis met 4 stippen op de hand. Voor één keer mochten ze met stift op hun hand tekenen in het kader van de actie ‘Stip it’,” vertelt schepen van Onderwijs Ann Vannerem. “Die vier stippen staan symbool voor een aantal afspraken tegen pesten. Zo beloven de kinderen o.a. om zelf niet te pesten én op te komen voor gepeste kinderen.”


“Maar onze leerkrachten en directies in de gemeentelijke scholen gaan verder dan die symbolische actie. Een heel schooljaar lang werken ze aan een anti-pestbeleid. Dat doen ze met een methode die vanuit Finland overwaaide, KIVA. Dankzij deze methode komen kinderen voor elkaar op, leren ze verschillende sociale vaardigheden aan en pakken de leerkrachten pesten doelgericht aan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat pesten helemaal verdwijnt. Maar het is alvast een grote stap in de goede richting.”


Ook de vrije basisschool Mater Dei in Erps-Kwerps is al een KIVA-school. Go-school Hertog Jan trapte de anti-pestweek dan weer af op haar jaarlijkse carnavalbal en zet met maandelijkse preventieve acties in tegen pesten. Daarmee is Kortenberg goed op weg om pesten grondig aan te pakken in alle basisscholen.
94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page