top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenbergse scholen klaar voor preteachen

Vanaf maandag 20 april wordt er in heel Vlaanderen op een bijzondere manier lesgegeven. Ook in Kortenberg zijn de leerkrachten helemaal voorbereid om van start te gaan met preteaching. “Preteaching is een bijzondere vorm van onderwijzen”, zegt schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V). “Onze leerkrachten bieden de leerlingen van onze basisscholen na de paasvakantie nieuwe leerstof aan. Ze doen dat aan de hand van filmpjes, werkblaadjes, digitale oefeningen en verschillende digitale tools. De leerkrachten kiezen daarbij inhouden die erg belangrijk zijn als basis voor het volgende schooljaar.”

“Ik ben als schepen van onderwijs ontzettend fier op alle initiatieven die de leerkrachten en directies ontwikkelen. De leerkrachten hebben ook oog voor de leerlingen die van thuis uit wat minder vertrouwd zijn met het (digitaal) afstandsleren. Zo leggen ze bundels klaar voor de kinderen. Dat materiaal kan op afgesproken momenten afgehaald worden. Onze leerkrachten houden ook in het oog of alle leerlingen mee zijn met het afstandsleren. Zij zullen samen met de collega’s contact op nemen met gezinnen die vragen hebben.”

“Elke school vult het digitaal lesgeven op haar eigen manier in. Sommige scholen werken met digitale prikborden (padlets), anderen via Smartschool, Gimme of via de schoolwebsite. Het behoort tot de vrijheid van de school om te kiezen hoe ze daar mee aan de slag gaat. Als schepen heb ik er alle vertrouwen in dat onze scholen dit fantastisch aanpakken. Wanneer de kinderen terug op de schoolbanken zitten, zullen de leerkrachten samen met hen bekijken welke leerstof nog eens herhaald moet worden. Op die manier zijn we zeker dat iedereen mee is.”

“Verschillende scholen bezorgden ook al laptops aan leerlingen zodat iedereen het nodige materiaal heeft om te werken. Bovendien hebben al onze leerlingen ook gratis Office 365 ter beschikking via de school. Met dat programma kunnen ze o.a. aan tekstverwerking doen. Waar nodig voorzien we dankzij Proximus en Telenet gratis toegang tot internet. Wie vragen heeft, kan steeds bij de directie terecht,” besluit een trotse schepen.

In alle Kortenbergse scholen is er, net als voor de paasvakantie noodopvang voorzien voor ouders die dat nodig hebben. Het gaat om ouders die beiden een ‘cruciaal’ beroep hebben. Zij werken bijvoorbeeld in de zorg of de distributiesector. Ook ouders, waar opvang door de thuissituatie niet mogelijk is, mogen gebruik maken van deze opvang.262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page