top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg zoekt dorpsdichter M/V

Cultuur brengt mensen samen. Of het nu muziek, toneel of een knap gedicht is… We kunnen daar samen intens van genieten.


“Het aanstellen van een dorpsdichter is één van de acties waarmee we de Kortenbergenaren willen samenbrengen. De cultuurraad en de bibraad staan trouwens ook mee achter dit initiatief”, zegt schepen van Cultuur Ann Vannerem (CD&V).


“Maar wat zoeken we nu in een dorpsdichter? We willen graag dat hij onze inwoners met een frisse blik naar hun omgeving laat kijken. Zijn of haar gedichten moeten de Kortenbergenaren ook verbinden en een ‘Kortenberg-gevoel’ geven. Tenslotte willen we graag dat onze inwoners geamuseerd het werk van de dorpsdichter lezen.”


De dorpsdichter wordt aangesteld voor drie jaar en zal jaarlijks vijf gedichten afleveren. Ook bij bijzondere gelegenheden kan nieuw werk voorgedragen worden. Elke +18-jarige kan meedingen naar de titel van dorpsdichter. Daarvoor schrijven kandidaten drie gedichten, waarvan er minstens één over Kortenberg gaat.


“Een professionele en onafhankelijke jury zal beslissen wie onze dorpsdichter wordt. Op 28 januari 2021, Gedichtendag, maken we de naam van de winnaar bekend”, besluit Ann.


Meer informatie vind je hier .70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page