top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg wordt grootste openluchtmuseum

Misschien trok jij er als Kortenbergenaar ook al op uit in eigen dorp? Nu we in ons eigen kot moeten blijven, herontdekken vele inwoners hun eigen buurt.


“Voor kunst en cultuur kunnen we even niet terecht in musea of theaterzalen,” zegt schepen van cultuur Ann Vannerem (CD&V). “Heel wat Kortenbergenaren zijn erg creatief en we willen die talenten graag in de kijker zetten. Daarom maken we van Kortenberg het grootste openluchtmuseum van Vlaanderen. We roepen op om kunstwerken in de tuin of achter het raam tentoon te stellen.”


“ We denken daarbij aan een beeldhouwwerk, een schilderij, een gedicht of een mooie foto. Maar uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ook onze kleinste kunstenaars kunnen zeker een bijdrage leveren. Wie tentoon stelt in ons ‘museum’ hangt ook de affiche ‘openluchtmuseum Kortenberg’ (zie hieronder) op. Zo weten voorbijgangers dat ook jij deelneemt aan deze actie.”


Klaar? Dan is het tijd om op stap te gaan in je buurt en andere kunstwerken te ontdekken. Wie dat wil, kan een foto van zijn kunstwerk op de Facebookpagina van de cultuurdienst plaatsen. Als je ook jouw adres vermeldt, kan iedereen jouw kunstwerk bewonderen. Op Instagram vermeld je #openluchtmuseumKortenberg bij jouw foto.


Je vindt heel wat deelnemers op deze kaart terug.


De affiche ‘openluchtmuseum Kortenberg’ kan je hier afdrukken of aanvragen via info@kortenberg.be


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page