top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg stelt ambitieus bijenactieplan voor

Bijen zijn van levensbelang voor onze voedselvoorziening, maar ook voor de biodiversiteit en onze economie. Daarom zetten we graag in op de bescherming van deze nuttige beestjes.


“In 2018 engageerden we ons om een bijvriendelijke gemeente te worden”, zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V). “ Een speciale bijenwerkgroep werkte samen met Interleuven een plan uit met een heleboel acties. We willen vooral de nadruk leggen op het voedselaanbod want zonder voedsel is het zorgen voor extra woonplaatsen zoals bijenhotels niet zinvol”.


Gemeenteraadslid en imker Hendrik Trappeniers (CD&V) stelde het plan voor op de laatste gemeenteraad. “Dit plan is er niet alleen voor de honingbij, maar ook voor andere nectarzoekende insecten als hommels of solitaire bijen. We willen onze bermen op een bijvriendelijke manier beheren, zodat er voldoende voedsel te vinden is. Zo floreert ook heet leefgebied van de solitaire bijen. Daarnaast zullen we ook onze inwoners vragen om hun tuin bijvriendelijk aan te planten of een bloemenweide in te zaaien.”


“We zullen ook onze landbouwers en bedrijven inspireren en informeren om deze waardevolle insecten te helpen. Wanneer we allemaal samenwerken, kunnen we écht voor een impact zorgen”, vult Kristien aan. “ Daarnaast kunnen informatieborden en bijenwandelingen helpen om de bijen meer in de schijnwerpers te plaatsen.”


Je kan het plan met een 20-tal acties hieronder downloaden.


20210113_Bijenactieplan Kortenberg_def
.p
Download P • 412KB

156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page