top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg promoot duurzame bestrijding eikenprocessierups

“De processierups pak je het best aan door gebruik te maken van haar natuurlijke vijanden,” zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V). “ Zo zijn mezen verlekkerd op deze beestjes. Hang daarom zeker een nestkastje op om de mezen aan te moedigen daar hun nest te bouwen.”


De processierups vreet een eik soms helemaal kaal. Een combinatie van verschillende nesten vergroot de overlast. Dan wordt het gevaarlijk voor inwoners, fietsers of voetgangers. De haartjes van de processierups zorgen immers voor een rode huid die dan ook erg jeukt.


“In dat geval zoek je best professionele hulp”, verduidelijkt Kristien. “Je kan dan bijvoorbeeld een boomchirurg inhuren om de nesten van de processierups te verdelgen. We voorzien nu met de gemeente een subsidie om tegemoet te komen in de kosten van die professionele hulp. De subsidie bedraagt maximum 200 euro.“


“Boomchirurgen bestrijden de processierups op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Daarom zal ook de gemeente een beroep doen op deze professionals om de processierupsen aan te pakken. We zullen enkel processierupsen verdelgen wanneer het niet anders kan. Daarnaast hangen we zelf ook mezenkastjes op plaatsen waar men reeds eerder processierupsen aantrof.”


Bij sommige inwoners werden in het verleden al processierupsen verdelgd. Zij worden met een brief aangespoord om ook mezenkasten op te hangen.


Je vindt binnenkort meer informatie over deze subsidie op de gemeentelijke webstek.132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page