top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg plant dit jaar meer dan 100 bomen

Deze meerderheid zet sterk in op het vergroenen van onze gemeente. Denk maar aan de ingrepen op een aantal speelplaatsen, de aanleg van een bloemplukweide en vele andere initiatieven.


"Vorige maand deden we daar nog een serieuze schep bovenop", zegt schepen René De Becker (CD&V), bevoegd voor de groendienst. "Zo plantten we met onze groendienst 75 nieuwe bomen. 16 van die bomen zijn bomen die vervangen werden omdat ze te oud of ziek waren. In het najaar van 2022 worden er ook nog 35 bomen geplant op het terrein gelegen aan de kapel van Den Tomme in de Steenbergstraat.

"Ook bij deze aanplantingen kozen we uiteraard voor streekeigen beplanting", zegt schepen van duurzame ontwikkeling en klimaat Kristien Goeminne (CD&V)." Heel wat inwoners plantten in het najaar trouwens ook al een geboorteboom aan."We willen ook in de toekomst bomen blijven planten wanneer we wegen aanpakken of bij het ontwikkelen van nieuwe verkavelingen. Deze bomen zorgen onder anderen voor schaduw tijdens warme dagen. Daarnaast biedt een boom ook plek aan insecten en vogels, wat de biodiversiteit bevordert."122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page