top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg ondertekent klimaatengagement provincie Vlaams-Brabant

De gemeente Kortenberg engageert zich om een sterk en doorgedreven klimaatbeleid te voeren. Daarom ondertekenden burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) en schepen van Milieu Kristien Goeminne (CD&V) op het provinciehuis een nieuw Klimaatengagement.


“Bijna alle gemeenten gingen in op de uitnodiging om dit klimaatengagement te ondertekenen”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont. “Ook in Kortenberg stemde de gemeenteraad unaniem in om dit engagement mee op te nemen.”


“In ons meerjarenplan, dat we in december voorstellen, zitten al heel wat plannen om dit engagement waar te maken,” vult schepen Kristien Goeminne aan. “ We willen bijvoorbeeld energie besparen, inzetten op hernieuwbare energie en efficiënte technieken gebruiken in onze gebouwen. Dit klimaatbeleid zit verweven in alle beleidsdomeinen en als college zullen we er dus rekening mee houden bij het uitvoeren van onze plannen. Alle constructieve voorstellen die helpen om Kortenberg klimaatneutraal te maken, zijn daarbij welkom.”105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page