top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg ondersteunt inwoners tijdens coronacrisis

Deze vakantiemaanden zien er voor iedereen wat anders uit dan we gewoon zijn. Dat betekent voor elke Kortenbergenaar wat aanpassen.


“Daarom zetten we samen met onze diensten een heleboel acties op“, zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “Zowel jong als oud kan tijdens de grote vakantie én erna rekenen op heel wat ondersteuning en initiatieven om deze pandemie wat te verlichten.”


“ Zo kunnen speelstraten gemakkelijker aangevraagd worden en kunnen daar gratis springkastelen en spelkoffers uitgeleend worden. Daarnaast werkten we een programmatie uit met kleinschalige activiteiten om te veel drukte te vermijden. Zo krijgt ‘Zomer op Stelten’ deze zomer de nodige aandacht. We moedigen het fietsen extra aan én plaatsen extra picknickbanken aan speeltuinen-en zones. Op die manier komen we naast het ruime vakantieaanbod tegemoet aan heel wat noden van (jonge) gezinnen en kinderen“, verduidelijkt de burgemeester.


“ We dachten ook aan onze studenten”, vult schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V) aan. “ Zo kunnen studenten met tweede zit hun ‘Blokspot’ reserveren in de bib om er rustig te studeren. Anderstalige kinderen kunnen tijdens een taalkamp dan weer op een speelse manier het Nederlands verder inoefenen.”


“In het voorjaar experimenteerden we dan weer met schoolstraten om de stroom kinderen veilig en met voldoende afstand te organiseren“, zegt schepen van mobiliteit Stef Ryckmans (Open VLD).” Die schoolstraten worden momenteel geëvalueerd en indien nodig verder ingericht.”


“Onze meest kwetsbare gezinnen kregen een vakantiepakket en kunnen met de Vrijetijdspas voordelig gebruik maken van het vrijetijdsaanbod”, besluit schepen van welzijn en sociaal beleid Wim Moons (CD&V). “ Vrijwilligers van De Kapstok maken mondmaskers en de bewoners van de serviceflats ‘Dry Coningen’ kunnen in bubbels deelnemen aan allerlei activiteiten.”

Kortenberg ondersteunt inwoners tijdens coronacrisis


Ook op lange termijn wordt een herstelplan uitgewerkt. Daarvoor zal het bestuur zowel met adviesraden als in een gemeenteraadscommissie overleggen.614 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page