top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg neemt maatregelen tegen Coronavirus

Om de verspreiding van het Coronavirus verder tegen te gaan en te vertragen is het duidelijk dat er een heel aantal passende maatregelen dienen genomen te worden. Onze burgemeester en huisarts Alexandra Thienpont volgt de situatie op de voet op.


“We blijven er op wijzen dat niemand zich zorgen moet maken,maar waakzaamheid is noodzakelijk in deze fase van verspreiding“zegt Alexandra Thienpont (CD&V). “Als burgemeester neem ik samen met het bestuur en met de gemeentelijke diensten mijn verantwoordelijkheid op. Daarom zullen we alle richtlijnen van de federale overheid én van de provinciegouverneur nauwgezet opvolgen.”


“In Kortenberg moedigen we alle verenigingen aan om grote evenementen zoals schoolfeesten, eetfestijnen, voorstellingen, opendeurdagen … uit te stellen, zelfs als daar maar een paar honderd mensen aanwezig zijn. Hier ontmoeten verschillende generaties immers elkaar en dat maakt de kans op besmetting erg groot. Waar nodig zullen we onze verenigingen ondersteunen, zowel logistiek als organisatorisch”, beklemtoont Alexandra. ”Onze rusthuizen zullen niet meer toegankelijk zijn voor externen en bezoekers om de oudere en soms verzwakte mensen te beschermen.”


“In de scholen gaan de oudercontacten, die traditioneel plaats vinden voor de paasvakantie, niet door en meerdaagse uitstappen worden ook afgelast. We volgen ook het advies om onze scholen niet te sluiten, zodat grootouders niet verplicht worden op hun kleinkinderen te passen. “


Tenslotte zet de burgemeester ook in op ‘social distancing’. “Dat betekent concreet dat ik afraad om te knuffelen, handen te geven of te zoenen ”, verduidelijkt Alexandra. “Die raad werd eerder al gegeven. We gaan nu echter een stap verder. Zo willen we vermijden dag grote groepen mensen nog samenkomen. Daarnaast moeten mensen ten allen tijde afstand houden van elkaar. Dicht bij elkaar staan in een lift bijvoorbeeld is dus af te raden. Wanneer mensen contact hebben met elkaar, kan dat beter zo kort mogelijk duren. Slecht geventileerde ruimtes zijn in deze tijden ook te mijden. Kinderen en oudere mensen ontmoeten elkaar best zo weinig mogelijk.

Uiteraard blijft het noodzakelijk om handen grondig te wassen, papieren zakdoeken te gebruiken en thuis te blijven als je ziek bent.


Al deze maatregelen zullen door het bestuur uiterlijk eind maart geëvalueerd worden.
2.900 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page