top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg maakt werk van sociale huurwoningen

Niet iedereen heeft de middelen om een eigen woning te kopen. Heel wat mensen kunnen ook de huurprijzen op de privé-markt niet betalen.


“Daarom maken we werk van heel wat nieuwe sociale huurwoningen”, zegt schepen van wonen Kristien Goeminne (CD&V). “Volgens de regels van de Vlaamse Overheid (het grond-en pandendecreet) moeten we tegen 2025 een heel aantal extra huurwoningen hebben. In Kortenberg ligt dat totaal op 138”, vervolgt Kristien.


“We zijn volop bezig om dat doel te bereiken. Zo zal Vlabinvest in het project Kortenberg West aan de Sterrebeeksesteenweg 64 huurwoningen bouwen. 15 andere woningen zullen verhuurd worden door het sociaal verhuurkantoor Webra in Erps-Kwerps Het is niet eenvoudig om dit doel te bereiken. Ook voor sociale woonprojecten zijn de prijzen van bouwgronden erg hoog”.


Ook in Meerbeek wordt verder gewerkt. Daar willen we nog sociale woningen realiseren in samenwerking met Interleuven (Ter Gessel 2) . Daarnaast blijven we inzetten op het overtuigen van eigenaars om hun woning te verhuren via een sociaal verhuurkantoor.269 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page