top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg laat verenigingen niet los

Ook onze verenigingen hebben het tijdens deze crisis niet makkelijk. Daarom ondersteunt het gemeentebestuur hen volop.


"Zo kregen 45 verenigingen meer dan 50 000 euro subsidies", zegt schepen Ann Vannerem (CD&V). "Kosten als verzekeringen, bankkosten, ... blijven gewoon doorlopen. Daarnaast is het ook onmogelijk om een eetfestijn of een tornooi te organiseren. Daarom compenseren we die verliezen voor verenigingen die een aanvraag indienen. Bovendien zullen verenigingen al tot 31 augustus 2021 geen huur meer moeten betalen voor het gebruik van de gemeentelijke zalen. "

"Een aantal verenigingen kregen ook een compensatie voor de kosten die ze maakten om hun activiteiten coronaveilig te laten verlopen. Ik vind het erg knap dat verenigingen ook creatief aan de slag gaan om hun werking toch verder te zetten. Het vraagt ook erg veel inzet en moed om zich steeds weer aan te passen aan nieuwe maatregelen. Een dikke pluim voor al die veerkrachtige vrijwilligers!"

Verenigingen kunnen nog steeds aanspraak maken op subsidies. Ze moeten daarvoor wel aantonen dat ze inkomsten mislopen door de crisis. Meer informatie over coronasubsidies voor verenigingen vind je op de website van Kortenberg218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page