top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg krijgt eigen bloemenplukweide

De Kortenbergenaar kan vanaf vandaag zijn eigen boeket met veldbloemen samenstellen. Dat kan op het terrein naast het containerpark in de Noodbosweg.


“Deze plukweide is één van de acties die onze gemeente helemaal moet opfleuren”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “Onze inwoners kunnen hier terecht om gratis een boeket veldbloemen te komen plukken. We vragen wel om dat te beperken tot 10 bloemen. Zo krijgt iedereen de kans om een boeketje samen te stellen. Je brengt best een scherp, proper mes mee en een emmer met water.”


“Onze groendienst zet al langer haar beste beentje voor om onze gemeente te bebloemen en van bijvriendelijke planten te voorzien. De groenarbeiders investeerden o.a. heel wat tijd in het aanleggen van prairietuinen. In die perkjes groeien er het hele jaar door planten en bloemen. Deze plukweide is een mooie aanvulling op al het groen in onze gemeente”, vult schepen voor de groendienst René De Becker (CD&V) aan.


“Ook onze bijen genieten mee van deze plukweide”, zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V). De bloemen zorgen voor het nodige voedsel voor de bijen. Die nuttige diertjes hebben we dan weer nodig voor de bestuiving van heel wat gewassen.”


De bloemenplukweide is dagelijks geopend van 7u tot 22u. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid zijn door een volwassene. (foto ; Stijn Wils)


531 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page