top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg kijkt uit naar sfeervolle lichtstoet, sociale kerstmarkt gaat niet door

Op vrijdag 17 december kunnen de inwoners opnieuw genieten van een stoet van verlichte landbouwvoertuigen. Ook een aantal Kortenbergse handelaars houden hun zaak die dag wat langer open.

"De kerstmarkt moeten we jammer genoeg voor het tweede jaar op rij annuleren", zegt burgemeester Alexandra Thienpont. "De editie van 2019 was een groot succes, met ongeveer 1000 bezoekers. Onze diensten hebben alle opties bekeken om de kerstmarkt te laten doorgaan, maar jammer genoeg kunnen we ze niet veilig en coronaproof laten doorgaan."

"We zullen met alle Kortenbergenaren wel terug drie goede doelen steunen, " vult schepen van Welzijn Wim Moons (CD&V) aan." Bij onze handelaars zul je een gift kunnen doen in een collectebus. De opbrengst wordt verdeeld onder drie organisaties. Het eerste goede doel is JoJo, een organisatie die kampen organiseert voor kansarme jongeren. Ook cidar krijgt de nodige steun. Deze organisatie helpt jongeren en gezinnen. Malagasy is de derde organisatie die de nodige ondersteuning krijgt. Dankzij deze organisatie krijgen kansarme kinderen toch de kans om naar school te gaan in Madagascar."

"Onze Kortenbergse kapoenen konden dan weer wel genieten van het bezoek van de sint", aldus schepen van jeugd Ann Vannerem (CD&V)." In kleine groepjes en met voldoende afstand konden ze genieten van een fijn optreden in GC Colomba. Achteraf kregen de lieve kinderen (allemaal dus) een lekkere herinnering mee naar huis."226 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page