top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg kiest voor geluidsarm vuurwerk

De gemeenteraad van Kortenberg besliste maandagavond om in de toekomst enkel nog geluidsarm vuurwerk toe te laten in de gemeente.


“Het traditionele vuurwerk zorgt er voor dat heel wat dieren angstig weg kruipen of zelfs weglopen”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “Daarom beslisten we dat enkel geluidsarm vuurwerk nog kan in Kortenberg. Door die beslissing nu al bekend te maken, kunnen onze inwoners rekening houden met die vereiste bij het inkopen van hun vuurwerk. Steeds meer aanbieders van vuurwerk hebben trouwens geluidsarm vuurwerk in het assortiment”, stelt Alexandra.


Buurgemeente Herent koos vorig jaar ook al voor geluidsarm vuurwerk. “Dat maakt het gemakkelijker voor de politie van de zone Herko om het politiereglement te doen naleven. Nu zijn immers dezelfde regels voor vuurwerk van kracht in de hele politiezone”, zegt Alexandra. “We hopen dat iedereen dit reglement naleeft en zijn gezond verstand gebruikt bij het hanteren van vuurwerk. Elk jaar zien we immers mensen die brandwonden overhouden aan het ontsteken van vuurwerk.”


De inwoners van Kortenberg moeten er ook rekening mee houden dat vuurwerk slechts zeer beperkt mogelijk is tijdens oudjaar. Enkel tussen 23u45 en 00u45 mag men vuurwerk ontsteken. Bovendien moet dat op minstens 100 meter van de woning gebeuren. Op elk ander moment tijdens het jaar is vuurwerk maar mogelijk na toestemming van het college.259 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page