top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg investeert fors in onderwijs

Onze leerlingen moeten in de best mogelijke omstandigheden les krijgen. Daarom investeren we ook in onze verschillende scholen.

"Ook de Regenboog in Kortenberg kwam aan de beurt", zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open VLD). "Tijdens de zomermaanden werd er hard gewerkt aan het dak van deze school. Daarmee is de insijpeling van regen verleden tijd. De roofing werd volledig vervangen door kwalitatieve EPDM (dakbedekking). "


"Naast de dakbedekking zorgden we er ook voor dat het dak extra geïsoleerd werd. Zo houden we de energiefactuur laag", licht schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V)toe. "Bovendien stoten we minder C02 uit en we troffen voorbereidingen om extra zonnepanelen op het dak te leggen."


"Begin september namen we ook nieuwe klascontainers in gebruik. Op die manier zitten alle leerlingen terug samen op één plaats. Tot vorig schooljaar moest een zesde leerjaar altijd naar Berkenhof om les te volgen en die situatie was niet optimaal", vult schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V) aan. "Deze klassen zijn bovendien toegankelijk voor rolstoelgebruikers."


Ook de toiletten op de speelplaats zijn aan vernieuwing toe. De renovatie van die toiletten start binnenkort. Ondertussen wordt er een container met sanitaire voorzieningen geplaatst als alternatief.181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page