top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg in gesprek met De Watergroep

De gemeente Kortenberg gaat voluit het gesprek aan om tot een aanvaardbare oplossing te komen voor de geplande waterproductie-en onthardingsinstallatie in Meerbeek.


“De Watergroep wil op het hoogste punt van Meerbeek (Den Tomme) haar waterproductiecentrum vernieuwen én een wateronthardingsinstallatie bouwen. De impact van dat gebouw op de omgeving is erg groot”, zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open VLD). “In de toekomst zullen we regelmatig overleggen met de Watergroep. Bovendien willen we er op aandringen dat het gebouw zo goed mogelijk opgaat in het landschap.”


“ Onze gemeente kan enkel een advies geven over een omgevingsvergunning (bouwvergunning) van deze installatie. Men wil het project inplanten in het Brabants leemplateau. Dat heeft een beeldbepalend karakter en een belangrijke waarde in de open ruimte van Kortenberg. We willen dan ook dat men daar maximaal rekening mee houdt.”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Kristien Goeminne (CD&V). “Het is de Vlaamse Overheid die uiteindelijke beslist over deze vergunning. We zullen de bezorgdheden van onze inwoners én van het bestuur zeker overmaken aan De Watergroep.”


De Watergroep organiseert binnenkort een informatiemoment voor de omwonenden.


327 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


paul.poels
Mar 19, 2021

Heb heel veel begrip voor de inplanting van deze onthardingsinstallatie.

Maar ons landschappelijk schoon wordt hierdoor fameus aangetast.

Het panoramisch zicht verdwijnt als toeristische troef.

Kan er dan niet meer ondergronds genivelleerd worden om de visuele schade enigszins te beperken?

Like
Kortenberg samen
Mar 20, 2021
Replying to

Paul, je opmerking is terecht. Het ondergronds werken is inderdaad een piste die volgens ons niet uit te sluiten is. Bedankt voor jouw reactie!

Like
bottom of page