top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg Helpt

Deze Coronacrisis is een moeilijke periode voor alle Kortenbergenaren. Heel wat inwoners dragen nu al veel zorg voor elkaar, buren en familie. Dat doen ze vaak op een kleinschalige manier. Denk maar aan een telefoontje, een kaartje, een wandeling met de hond …


“Het is goed om te zien dat deze crisis ook het beste naar boven haalt in ieder van ons,” zegt schepen voor welzijn en gezondheidszorg Wim Moons (CD&V) “ Voor mensen die niet kunnen rekenen op familie, vrienden of buren uit de buurt zet ons Welzijnshuis een bijzonder initiatief op. “Kortenberg Helpt wil alle mensen die het nodig hebben, in contact brengen met mensen die bereid zijn hulp te bieden.”


“Op www.kortenberg.be/kortenberg-helpt kunnen onze inwoners raamaffiches afdrukken. Op die manier maken ze duidelijk dat ze hulp willen bieden óf net hulp nodig hebben. Vrijwilligers kunnen op deze site ook een kaartje downloaden waar ze hun contactgegevens op noteren. Dat kaartje kunnen ze bij hulpbehoevende buren in de bus steken. Een aanmeld-en aanvraagformulier zorgt er tenslotte voor dat mensen via de website hulp kunnen aanbieden of aanvragen als er niemand beschikbaar is in de directe omgeving.”


“Niet iedereen surft mee op de digitale snelweg,” geeft Wim nog mee. “Daarom rekenen we er op dat buren en inwoners dit initiatief mee promoten. Wie wil, kan de affiches en kaartjes ook zelf afdrukken voor anderen. We zullen ook zelf affiches en kaartjes verspreiden via verschillende kanalen. We weten dat onze inwoners solidair zijn en zijn er zeker van dat ze massaal zullen ingaan op deze oproep.”


Inwoners bieden of vragen dus bij voorkeur hulp via de website, maar het kan ook telefonisch. Dat kan op het nummer 02 755 22 77, elke weekdag tussen 9 en 17u.


Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het coronavirus in Kortenberg via www.kortenberg.be/coronavirus.
227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page