top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg geeft negatief advies voor bouw waterproductiecentrum

De Watergroep wil in deelgemeente Meerbeek graag een waterproductie-en onthardingscentrum bouwen. Daarom diende De Watergroep een aanvraag in voor een omgevingsvergunning in.

“Net als heel wat inwoners zijn we erg bezorgd over de impact van deze installatie op het landschap. We kregen meer dan 400 bezwaarschriften binnen. Dat groot aantal onderstreept de ongerustheid die er in Meerbeek heerst”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “We zullen ons in dit dossier laten bijstaan met de deskundige hulp van onze diensten én juridische ondersteuning.”

“Uiteraard gunnen we alle inwoners uit de regio ‘zachter’ water”, vertelt schepen van openbare werken Stef Ryckmans (Open VLD). “ De omvang van dit gebouw zal zeker en vast een ernstige impact hebben op het landschap rond de installatie.”

“Niet alleen de industriële architectuur, maar ook de omvang van het op te richten gebouw zal het landschap in het landelijke Meerbeek ernstig verstoren” , zegt schepen van ruimtelijke ordening Kristien Goeminne (CD&V). “Ook de voorgestelde groenbuffer is onvoldoende om het gebouw in te bedden in het bestaande landschap.”

“Het college van burgemeester en schepenen zal de minister van Omgeving Zuhal Demir aanschrijven over deze bezorgdheden. Daarnaast zullen we onze bezorgdheden ook overmaken aan de Raad van Bestuur van De Watergroep. We zullen aan Onroerend Erfgoed ook vragen om dit landschap te beschermen als cultuurhistorisch landschap”, besluit Alexandra Thienpont.


457 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page